Een beetje geschiedenis

Over VINCI Facilities

De geschiedenis van Cegelec Building Services

2013

Cegelec Building Services sluit zich aan bij de groep VINCI Facilities. Hierdoor kan de groep aan de behoeften van haar klanten voldoen.

2010

Cegelec sluit zich aan bij de groep VINCI Energies, dat deel uitmaakt van de groep VINCI.

2003

Cegelec neemt ABB Building Systems over (HVAC, elektrische en technisch onderhoud). ABB integreert in de Cegelec groep.

1988

Fläkt sluit zich aan bij de groep Asea Brown Boveri (ABB). Deze nieuwe internationale dimensie gebruikt “Fläkt” om zijn markten nog verder uit te breiden.

1978

Het Belgisch bedrijf, “Ventilatie SF” wordt officieel Fläkt. “Fläkt” is de naam die zal gebruikt worden op mondiaal niveau.

1974

Fläkt hecht veel belang aan de kwaliteit van de klantenservice. In 1974 wordt een nieuwe divisie “Fläkt-Service” opgericht die de nadruk legt op de after-sales service.

1951

Nils-Hendrik Ahméen richt een Belgisch bedrijf op, “Ventilatie SF”, een dochter-onderneming van “Svenska Fläktfabriken” die zich vestigt in Opwijk in Brabant.

1920

Drie Zweedse ingenieurs besloten om “Fläktfabriken Svenska” op te richten (Zweedse producent van ventilatoren).

De geschiedenis van Faceo Belgium

2013

Officiële lancering van VINCI Facilities België (Faceo Belgium + Cegelec Building Services).

2011

Officiële lancering van VINCI Facilities.

2010

Overname door de groep VINCI.

2001

Integratie in de Faceo Group (Cegelec/Thales) en naam veranderd in Faceo Belgium nv

1998

Naamsverandering ondergaan naar Alstom Facility Management.

1998

Cegelec Facility Management is in 1998 onafhankelijk geworden van de facilitaire dienstverlening van Alcatel, als gevolg van de wereldwijde trend om processen ,zowel “primaire” als “secundaire”, te scheiden. Het is juist deze trend die ervoor heeft gezorgd dat ​​Faceo België is ontstaan en bovendien is dit de markt waarin Faceo zich profileert: de totale levering van facilitaire diensten voor bedrijven.

Ontwikkeling van technisch beheer in het aanbod van VINCI Energies

2003

Binnen de groep VINCI wordt GTIE, dat de expertise van de groep op het gebied van energie (elektrisch en thermisch) en telecommunicatie samenbrengt, VINCI Energies.

2001

Energilec integreert VINCI Construction France, een technisch onderhouds- en dienstenbedrijf dat een jaar later de naam Manei zal aannemen.

2000

SGE wordt VINCI

1999

Opteor wordt het merk voor tertiair en industrieel technisch onderhoud van VINCI Energies.

1989

CGEE Alstom neemt de naam Cegelec aan na de intrede van GEC (General Electric Company) in de groep en de overdracht van haar industriële controleactiviteiten.

VINCI Energies
200 jaar expertise

1913

CGEE, de voorloper van Cegelec, werd opgericht door SGE, die een bedrijf nodig had dat zijn producten kon installeren en de netwerken, lijnen, poorten en energiecentrales kon opzetten die nodig zijn voor de elektrificatie van Frankrijk.

1889

Creatie van het merk SGE, dat later VINCI zal worden

Maison Jean et Chabrié, het oudste bedrijf dat VINCI Energies zou worden, wint in 1817 het (kaarsen) licht en (hout) verwarmingscontract voor het Palais Bourbon in Parijs.