Nieuws

VINCI Facilities is stichtende partner van SuperKrachtig Lekker !

image

SuperKrachtig Lekker, een initiatief van Kim Milants, Sandra Bekkari, Liesbeth Benoit en Stefanie van Eeckhout, wil kinderen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte, een gezonde en lekkere voeding aanbieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis en thuis.

 

Één van de eerste projecten van de vzw is de opening van een keuken op de afdeling Kinder Hemato-oncologie en Stamceltransplantatie van het UZ Gent. Daar kunnen ouders koken voor hun kinderen tijdens het ziekenhuisverblijf. Op die manier wil de vzw evenwichtige voeding een volwaardige plaats geven in de behandeling van kinderpatiënten.

 

Via een crowdfundingsactie werd meer dan €50.000 ingezameld voor de plaatsing van de keuken in UZ Gent.

 

 

 

Op termijn ambieert SuperKrachtig Lekker bovendien om alle kinderoncologie-afdelingen in België te kunnen bijstaan in hun wensen en noden op het vlak van voeding en eetbeleving. “Want wanneer je vecht voor je leven, zijn voeding en eten geen bijkomstigheid”, aldus meevechtende mama Kim Milants.

 

Samen met de andere stichtende partners, werken we nauw samen met Superkrachtig lekker om al die dromen en ambities op langere termijn waar te maken !

 

Volg @superkrachtiglekker op Facebook en blijf op de hoogte van alle initiatieven !