Nieuws

Uw kantoor tijdens en na Covid-19

In de huidige situatie rijzen er heel wat vragen, zowel bij werkgevers als werknemers over onze veiligheid op kantoor. Het is nu al duidelijk dat de maatregelen die we treffen niet van korte duur zullen zijn en allicht ook niet éénmalig. VINCI Facilities kan jou helpen deze vragen te beantwoorden.

OP KORTE TERMIJN

Hoe kunnen we op een veilige manier terugkeren naar de werkvloer ?

 

Vanuit heel wat hoeken zien we momenteel documenten opduiken met adviezen van hoe we onze kantoren moeten organiseren na de corona lockdown. Ook wij bij VINCI Facilities zijn volop bezig met deze oefening voor onze eigen gebouwen van de VINCI Energies groep en voor onze klanten. En net zo verscheiden als onze activiteiten zijn ook onze gebouwen. Dit leert ons dat deze ingrepen maatwerk zijn.

 

Bij de ene zijn plexi schermen de oplossing, bij de andere kunnen vergaderzalen worden ingezet als extra werkplekken of kunnen we de werkplekken schranken en verder uit elkaar plaatsen.

 

Er zijn natuurlijk ook veel gelijkenissen. Zoals bv. het gebruik van desinfecterende gels, een goede circulatie en een goede ventilatie. Uit deze ervaring hebben wij volgend stappenplan ontwikkeld om u op korte termijn te helpen uw mensen veilig te laten terugkeren naar de werkvloer.

 

  • Een site survey door een van onze ervaren mensen.
  • Intekening op plan van een veilige circulatie en lay-out binnen uw gebouw eventueel met aangepaste space planning.
  • Bepaling van het maximum aantal personen in uw gebouw en per ruimte.
  • Intekening op plan van de te plaatsen beschermingsmiddelen, adviezen en signalisatie.
  • Indien gewenst kunnen wij deze materialen ook bij u leveren en plaatsen.

 

We bezorgen u bovendien een document op maat van uw bedrijf en gebouw met richtlijnen voor veilig gedrag, adviezen voor aanpassing van uw facilitaire diensten zoals schoonmaak e.d. in de werkomgeving. Hierin staan ook enkele leuke tips die deze periode wat aangenamer kunnen maken.*

 

*Tip tijdens mooie lentedagen : Schaf je enkele leuke tuinbanken aan en laat de meetings bij droog weer buiten doorgaan.

 

OP LANGE TERMIJN

Hoe zal ons kantoor eruitzien in de toekomst?

 

Van deze pandemie en bijhorende lockdown hebben we ook al veel geleerd. Zo blijkt telewerken best vlot te verlopen en hebben we plots veel minder moeite met het loslaten en vertrouwen van onze werknemers. Er ontstaat een andere manier van werken maar ook van leidinggeven. We zien immers dat onze home-offices ideaal zijn voor het uitvoeren van concentratie- en dossierwerk. Vergaderen op afstand blijkt een stuk efficiënter en to the point te verlopen en we winnen met z’n allen heel wat tijd. Ons fileprobleem loste zichzelf op en onze planeet herademt. Anderzijds missen we onze collega’s, het sociale contact en het teamgevoel. We hebben nood aan elkaar voor inspiratie en perspectief.

 

We evolueren richting een ontmoetingsplaats, een co-working space, eerder dan ons klassiek gekende kantoor… Minder individuele kantoren, minder standaard burelen in open space. Maar meer brainstormruimtes, informele overlegmogelijkheden, scrum area’s, sociale ruimtes enzovoort.

 

Mits het behoud van één of meerdere thuiswerkdagen voor uw personeel kan u uw vierkante meters zinvoller gaan besteden. Uw medewerkers worden productiever en krijgen in ruil een betere work-life balance. En u als werkgever heeft hiervoor niet meer oppervlakte nodig. Mogelijks kan u die zelfs reduceren.

 

Ook hier geldt weer dat dit op maat van uw bedrijf, met uw specifieke activiteit en profielen bepaald dient te worden. Bij VINCI Facilities starten we altijd vanuit een grondige analyse over uw huidige manier van werken, uw toekomstbeeld en de verwachtingen die u heeft van de herinrichting en mentale change.

 

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek waarin onze interieurarchitecten onze volledige werkwijze toelichten en u graag onze recente referenties tonen.

 

 

*3D simulatie van een multifunctionele ruimte. Deze kan ingezet worden voor presentaties, informele meetings, lunch, social events enz…

 

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek