Nieuws

VINCI Facilities staat in voor het preventief onderhoud van AZ Delta Roeselare

In juni 2020 is de nieuwe campus voor acute en hoogtechnologische zorg in Rumbeke geopend. Het nieuwe ziekenhuis is één van de grootste ziekenhuizen in West-Vlaanderen. Het vervangt grotendeels de bestaande campussen in de Wilgenstraat en de Westlaan te Roeselare. De nieuwe campus is een ontwerp van VK Architects & Engineers. De gebouwen beslaan een totale oppervlakte van 120.000 m2, voorzien van 700 hospitalisatiebedden en 100 dagziekenhuisbedden.

De campus zelf werd opgevat in 3 volumes: het ziekenhuis in gekantelde L-vorm, het logistieke blok voor ondersteunende functies en de powerplant die energie voor de hele site opwekt. De poliklinieken bevinden zich aan de voorzijde en zijn noordoost en noordwest gericht. Door hun opbouw in trapvorm behoudt het ziekenhuis zijn menselijke schaal. De beddenvleugels bevinden zich aan de rustige achterzijde van het ziekenhuis en kijken uit op de groene omgeving van Oekene. Hun open vinger structuur vermijdt de massiviteit van een groot ziekenhuis.

 

Tijdens de bouwfase werd het lot HVAC en sanitair uitgevoerd door de THV Delta, waarvan onze collega’s van Cegelec instonden voor 30% van de realisatie, omvattende de HVAC voor de operatiezalen, medische beeldvorming, spoed en verpleegeenheden.

Na het uitgebreid testen van alle processen en technieken werd de fakkel doorgegeven aan VINCI Facilities. Het team ter plaatste zal de komende vijf jaar instaan voor het preventief onderhoud van onder meer : luchtbehandelingsgroepen, ventilo-conventoren, verwarmingsketels, WKK, warmtepomp, stoomketels, koelmachines, enz.

 

Zij hebben reeds een jarenlange nauwe samenwerking met de technische dienst van AZ Delta, waar zij ook instaan voor het technisch onderhoud op de site van campus Menen.

 

VINCI Facilities wordt stilaan een begrip voor het technisch onderhoud in de ziekenhuissector.